Byt Björnsonova

Byt Björnsonova

Stav bytu bol pôvodný ešte z roku, keď sa do novopostavenej povojnovej budovy nasťahovali prví majitelia. Nový majiteľ však potreboval celkovú zmenu – elektrické rozvody, podlahy, povrchy stien a stropov, nábytok a najmä nevyhovujúcu dispozíciu.

Tá bola pôvodne definovaná dlhou chodbou, z ktorej boli prístupné všetky izby.

Klient si prial jeden obytný veľkopriestor ale stále zachovať jednu spálňu. Riešenie bolo radikálne, len spálňa si ponechala svoje miesto a rozmery, ostatné miestnosti boli buď premiestnené alebo mali zmenený pôdorysný tvar. Hygiena ostala ako samostatné wc a kúpelňa, ktorá sa však výrazne zväčšila.

Vďaka eliminácii chodby sme naviac získali pracovný kút s knižnicou a hojdacou sieťou pre relax. Vstup do spálne je schovaný v obklade obývačkovej steny. Čo sa týka materiálového prevedenia , boli odhalené unikátne povrchy konštrukcií. Vrúbkovaný strop a stena z pálenej tehly boli očistené od pôvodnej omietky a natreté na bielo.

Nové priestorové usporiadanie v dennej časti je definované vloženými nábytkovými kusmi, na lepšie rozlíšenie, čo je nové a čo staré. Väčšina nábytkov bola vyrábaná na mieru, materiál je OSB doska potiahnutá vrstvou laminátu. Obklad z toho istého materiálu vytvára na stenách dynamické šikmé línie, podporené LED nasvietením, ktoré zároveň zvýrazňuje štruktúru stien.

Dizajn nábytku a šikmých línií je podporené antracitovými hranami, k tomuto je doladený aj dizajn ostatných kusov nábytku. Celá rekonštrukcia bola zrealizovaná za veľmi malý rozpo4et, čo bola jedna z podmienok klienta

Autori: nice architects Realizácia: 2013 Fotografie: Tomáš Manina

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Byt Björnsonova Byt Björnsonova Byt Björnsonova Byt Björnsonova Byt Björnsonova Byt Björnsonova Byt Björnsonova Byt Björnsonova
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 208
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 184
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 196
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 317

Ďalšie bleskovky