Viktoriánsky domček

Viktoriánsky domček

Pôvodne to bola jednoposchodová, jednoduchá viktoriánska chatka. Predné izby boli pekné, no ako to v týchto prípadoch býva, tie zadné boli zvláštne usporiadané, navyše bez kontaktu so záhradou. Napríklad kúpeľňa bola v takej pozícii, že úplne blokovala východ z obývacej izby do zelene.

Vlastník, a zároveň architekt, sa po zvážení rozhodol zdemolovať zadnú časť domu a pridať novú prístavbu s prehľadnejšou dispozíciou. Novú kúpeľňu umiestnil do stredu dispozície a prislúcha jej aj práčovňa. Najväčší priestor je venovaný otvorenej kuchyni spojenej s obývačkou a jedálňou do jedného vzdušného celku.

Kuchyňa je rozdelená farebne, aby nepôsobila mohutne. Predné izby boli zrekonštruované do pôvodného stavu, aj výzdoba omietok bola obnovená. Podlaha z tasmánskeho dubu zjednocuje starú a novú časť. Vtipným detailom je tapeta vo vstupnej chodbe.

V záhrade sa nachádza miesto na parkovanie, no kvôli zjemneniu boli ako povrch použité staré tehly z pôvodného domu. Architektovou prioritou pri tejto rekonštrukcii bola udržateľnosť, no bez high tech riešení. Použité boli prvky ako nádrž na dažďovú vodu, kvalitné okná a zateplenie.

Autor: Danny Broe

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček Viktoriánsky domček
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 215
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 191
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 205
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 326

Ďalšie bleskovky