Výstavné priestory Design Collective

Výstavné priestory Design Collective

Výstavné priestory Design Collective spracované japonskými architektmi Neri&Hu sú umiestnené na okraji Šanghaja v meste zvanom Qingpu v Japonsku. Architekti mali za úlohu zrekonštruovať exteriér aj interiér stávajúcej budovy bez búrania pôvodnej konštrukcie. Konceptom návrhu bolo prekryť budovu novým plášťom, a tak vytvoriť novú vonkajšiu identitu a súčasne zhotoviť vnútornú platformu, ktorá by dávala novú tvár pre Design Collective, obchodnú značku s avantgardným nábytkom. Nový plášť je tvorený nepriehľadným grafickým obalom z panelov z uhlíkového vlákna. Dominantným prvkom interiéru je drevené schodisko obaľujúce hlavný výstavný priestor a prevádza návštevníka po rôznych priestorových situáciách. V streche budovy bolo vyrezaných sedem otvorov, ktoré privádzajú denné svetlo na vystavovaný nábytok.

fotografie: archdaily.com

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective Výstavné priestory Design Collective
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 218
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 193
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 206
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 329

Ďalšie bleskovky