Domov dôchodcov Mas Piteu

Domov dôchodcov Mas Piteu

Domov dôchodcov navrhnutý architektmi z katalánskej kancelárie Estudi PSP Arquitectura leží na okraji Barcelony na rozhraní medzi mestskou štruktúrou a parkom Collserola. Budova sa javí ako mierne zvlnený objem prispôsobený miestnej topografii, krajine a ďalšiemu kontextu. Časť domovu prečnievajúca nad terén posilňuje koncept plynutia pôdy a vegetácie popod budovu. Pôvodné kamenné oblúky a steny určujú hlavný vstup a výšku novej budovy. Kamenná spodná časť zahŕňa spodné podlažie s medziposchodím, kde je umiestnený hlavný vstup a príslušná vybavenosť. Presahujúca časť s bielym obkladom obsahuje dve poschodia s izbami oddelené zakrivenými chodbami. Historický dom stojaci na pozemku bol takisto zahrnutý do projektu. Dom bol renovovaný a boli doň umiestnené štyri izby s vlastnými vstupmi pre nehandicapovaných zákazníkov.

fotografie: archdaily.com

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu Domov dôchodcov Mas Piteu
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 208
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 184
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 196
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 317

Ďalšie bleskovky