Huis van Droo

Huis van Droo

Centrum sociálnych služieb Huis van Droo sa nachádza v centre pozornosti hlavného plánu pre oblasť Droo – Juh v Duivene (Holandsko), ktorý zahŕňa kompletnú prestavbu tejto lokality. JDWA, tím návrhárov Huis van Droo, je zodpovedný tak za prípravu plánu, ako aj za návrh mestského parku Tuin van Droo, obklopujúceho Huis van Droo, a spojenie s priľahlým sanatóriom. Zakomponovanie týchto rozličných prvkov do návrhárskeho procesu, od tých menších až po najväčšie, umožnilo zlepšiť kvalitu architektúry a verejného priestoru a zabezpečiť optimálnu integráciu opatrení pre udržateľnosť celého projektu.

Interaktívny proces
Od prvých konceptov hlavného plánu dizajnéri úzko spolupracovali so súčasnými a novými obyvateľmi štvrte a budúcimi klientmi Huis van Droo. Počas interaktívnych stretnutí pripravili návrh obnovy Droo-Zuid. Táto metóda bola využitá aj pri koncipovaní prestavby Huis van Droo a nového prostredia Tuin van Droo.

Zdieľané a dvojité používanie
Na realizáciu tohto všestranného programu (zahŕňajúceho ubytovanie, sociálnu starostlivosť, športy, komunitné priestory a vybavenie) v medziach plánu na rekonštrukciu bolo potrebné efektívne rozdeliť dostupný priestor, vnútorný aj vonkajší. Vďaka tomu si plán mohol udržať dostatok svetla a vzduchu a len tak mohol byť verejný priestor naďalej využívaný na hru, stretávanie sa a oddych.

Droo-Zuid: udržateľná štvrť
Traja architekti zodpovední za architektonické projekty v Droo-Zuid neustále vylepšujú svoje návrhy, programy a stavebnú typológiu, venujúc pritom pozornosť udržateľnosti vo všetkých jej tvaroch a formách. Pri plánovaní udržateľnosť Huis van Droo JDWA v spolupráci s viacerými konzultantmi vyvinuli veľké úsilie. Plášť budovy (oceľová a drevená konštrukcia) a technické opatrenia (systém kúrenia, solárne panely, tepelné pumpy atď.) sú perfektne zladené. Vďaka centrálnemu hlavnému plánu bolo možné stavebný proces vylepšiť technickými systémami, ktoré zdieľa niekoľko ďalších nových budov. Vďaka tomu je systém kúrenia prepojený s priľahlým sanatóriom, čo výrazne zvyšuje efektivitu jeho používania.

Fotografie: jdwa.nl

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo Huis van Droo
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 215
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 191
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 205
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 326

Ďalšie bleskovky