Návštevnícke centrum pri jazere

Návštevnícke centrum pri jazere

Švédske architektonické zoskupenie Wingårdh Arkitektkontor je autorom návštevníckeho centra pri jazere Tåkern, ktoré leží priamo pri druhom najväčšom jazere Švédska, Våttern. Oblasť je známa hlavne tým, že je vyhľadávaná vtákmi kvôli hniezdeniu. Je možné tu nájsť až sto rôznych druhov vtáctva, preto tu bola už v roku 2009 postavená vyhliadková veža, ktorú až nedávno doplnilo centrum pre návštevníkov. Hlavná budova asymetrického tvaru má 680 metrov štvorcových. Jej forma pripomínajúca deformovaný kryštál má steny aj strechu pokrytú zlatistým rákosím, ktoré v priebehu času začne meniť svoju farbu. Táto tradičná technika z lokálneho materiálu bola použitá zámerne, aby bola budova čo najmenej nápadná aby nepôsobila v krajine ako rušivý element. Táto drevená budova je spojená radom niekoľkých cestičiek a mostov s už spomenutou pozorovateľňou a tiež s neďalekým parkoviskom.

foto: dezeen.com

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere Návštevnícke centrum pri jazere
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 218
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 195
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 206
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 329

Ďalšie bleskovky