Dom zachytávajúci slnko

Dom zachytávajúci slnko

Architektonické zoskupenie Wallflower Architecture + Design nedávno dokončilo svoj unikátny projekt domu nachádzajúceho sa v Sentosa Cove , v Singapure. Hoci miestu chýba akýkoľvek vývoj v priebehu vzniku tohto projektu, predpokladá sa, že oblasť bude v budúcnosti obývaná z oboch strán sotva niekoľko metrov.  Tropické podnebie vládnuce v tejto časti zemeguľe a tiež ostré slnko, s tým všetkým sa museli architekti vysporiadať pri tvorbe a navrhovaní domu. Vďaka tomu, že more nie je ďaleko, je tu ale aj pomerne dosť vlhkosti a občasného vánku, takže situácia nebola až taká zlá. Kvôli predpokladanej hustote je dom vybavený deväť metrov vysokým múrom, ktorý tvorí vstupné priečelie domu, obtáča ho a pokračuje po stranách. Masívny vchod a bočné steny tvoria aj tepelný filter a vytvárajú súkromie pred zrakom zvedavých susedov. V protiklade k týmto hrubým múrom je použitie skla, umožňujúce tak dennému svetlu vniknúť až úplne do vnútra budovy. Charakteristické pre tento dom je tienenie v zadnej časti domu, ktoré vzniklo predĺžením strechy a zachytáva tak nežiadúce ostré slnko a zabraňuje prehriatiu interiéru.

  •  
Komentáre k článku
0
Pridať komentár
Dom zachytávajúci slnko Dom zachytávajúci slnko Dom zachytávajúci slnko Dom zachytávajúci slnko Dom zachytávajúci slnko Dom zachytávajúci slnko
Dom S3NS

Dom pre jednu rodinu sa nachádza vo Wroclawe, v jeho okolí sa nachádzajú najmä rodinné domy s rovnou strechou zo šesťdesiatych rokov. Navrhnutý dom má tri poschodia, vrátane podpivničenia a garáže. Obývacia izba je orientovaná na západ a má úctyhodnú výšku 4 metre. Je spojená s kuchyňou a... Čítaj ďalej

  • 218
Kuchynské štúdio

Vytvoriť nový koncept kuchynského štúdia založený na provokácii pocitov a zážitkov zákazníkov. Prezentovať výrobky spolu s kontextom vytvoreným v priestoroch showroomu. A pritom sa nestratiť v záplave vecí ako na výstave; to bolo zadaním tohto projektu. Rozlíšenie produktov bolo dôležitým... Čítaj ďalej

  • 195
  • 1
Mercado fast food

Cieľom projektu bolo vytvoriť vysokokvalitný dizajn, ktorý bude zároveň nenútený a pohodlný. Výsledný návrh je založený na koncepte pokračovania ulice v interiéri. V tejto reštaurácii funguje zákaznícka zóna ako mnohovrstvové lákadlo pre chodcov. Poďte na jedlo! Prvky ako tabuľa s receptami... Čítaj ďalej

  • 206
Denné svetlo v interiéri vďaka svetlovodom

Užívatelia hodnotia denné svetlo ako najväčší benefit domu pre zdravé bývanie. Zároveň je zásadnou požiadavkou pri kúpe nehnuteľnosti. VELUX pomáha privádzať denné svetlo aj na miesta, kde to doposiaľ nebolo možné. Najnovším prírastkom v produktovom portfóliu je svetlovod Novej Generácie... Čítaj ďalej

  • 329

Ďalšie bleskovky